Select Page

Eind oktober reisde onze nieuwe Jester Linda Kaput samen met Eric van der Kooij van de Gemeente Amsterdam naar Amman, Jordanië. Hier verzorgden zij een driedaagse training ‘Scenarioplanning’ voor afgevaardigden van een aantal Ministeries. De training is onderdeel van een breder programma, dat in opdracht van Minister Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking wordt uitgevoerd. De Gemeente Amsterdam en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) ondersteunen de Jordaanse overheid met het oplossen van een aantal planningsvraagstukken in de regio Mafraq. De regio wordt gekenmerkt door een grote toestroom van Syrische vluchtelingen en beperkte economische groei. Scenarioplanning is een van instrumenten die worden gebruikt om weloverwogen keuzes voor investeringen te maken. In maart 2017 reizen Linda en Eric opnieuw naar Jordanië voor een workshop.

Bekijk de nieuwsbrief van het programma voor een verslag van deze training.

De nieuwsbrief is een uitgave van de Gemeente Amsterdam en VNG International.