Select Page

Eerder deze maand reisde onze jester Linda Kaput opnieuw naar Jordanië. Samen met Eric van der Kooij van de Gemeente Amsterdam verzorgde zij een workshop over strategische besluitvorming met behulp van scenarioplanning. De workshop werd georganiseerd in Mafraq, de meest noordelijke provincie van Jordanië die grenst aan Syrië. Gedurende twee dagen spraken afgevaardigden van de nationale en lokale overheid, UNHCR en verschillende organisaties uit het maatschappelijk middenveld over strategische opties voor ontwikkeling van de regio. De bevolking van Mafraq bestaat voor de helft uit Syrische vluchtelingen, waarvan 10% in het vluchtelingenkamp Al Za’atari woont, dat sinds 2012 bestaat. Linda en Eric gebruikten toekomstscenario’s en serious gaming om nationale en lokale stakeholders te laten nadenken over de meest relevante investeringsmogelijkheden. Tegelijkertijd hebben zij de training van een team van het Ministerie van Planning in de toepassing van scenariodenken voortgezet.