Select Page

Vorig jaar heeft Jester Tools een subsidie gekregen voor een uniek project: StrategyLAB (werktitel). Deze innovatieve toolkit maakt bewezen inzichten, modellen en online tools praktisch toepasbaar voor strategen, innovatoren en besluitvormers. Met de toolkit willen we organisaties helpen om veranderingen eerder te zien, beter te begrijpen en effectiever te adresseren. We noemen dit responsiviteit.

Het StrategyLAB bestaat uit drie onderdelen.

1. StrategySCAN: online scan om te bepalen waar je nu staat.

De StrategyScan geeft je inzicht in de responsiviteit van jouw organisatie. Na het invullen van 34 stellingen, krijg je direct praktische tips hoe je je kunt verbeteren en welke tools je hiervoor in kunt zetten. Met de scan hanteren we 4 perspectieven die van belang zijn voor de responsiviteit van organisatie:

  1. Zien: ontwikkelingen in de omgeving ontdekken en monitoren
  2. Denken: strategische keuzes maken en plannen
  3. Doen: tactische keuzes maken en uitvoeren
  4. Leren: continue evaluatie en verbetering van keuzes

Test het prototype van de scan

We hebben een prototype van de scan gebouwd in een spreadsheet. We zoeken nog mensen die deel willen nemen aan de pilot. Je krijgt dan als eerste toegang tot ons prototype. Je vult de stellingen in en krijgt direct resultaat. Na afloop vragen we je ons feedback te geven op de stellingen en het resultaat. Zo kunnen we het eindresultaat nog beter maken.

Wil je meedoen? Laat het ons weten! Neem contact op met Remco Bakker of je contactpersoon bij Jester.

2. StrategyTOOLS: online tools om zelf aan de slag te gaan.

In de online toolkit vind je tal van modellen die zich in de praktijk hebben bewezen. Ze geven je inzicht in de huidige situatie, de uitdagingen en kansen voor de toekomst en hoe je je organisatie in kunt richten. De modellen helpen ook te experimenteren: Hoe zou een alternatief verdienmodel kunnen bedenken? Hoe zou ik kunnen reageren op deze ontwikkeling? In de toolkit vindt je beschrijvingen van de modellen, achtergrondmateriaal, maar ook online tools die je direct kunt gebruiken. Deze online tools zijn zowel van Jester als van derde partijen.

3. StrategyPEOPLE: netwerk van mensen die je kunnen helpen.

Bij elk model en elke tool zie je wie jou verder kan helpen. Collega-ondernemers, consultants of experts uit onderwijs en wetenschap. Je kunt direct contact met ze opnemen om een afspraak te maken.

Status van de toolkit

De ontwikkeling van het StrategyLab is in volle gang. Een aantal tools is al gereed. Voor andere tools en de scan zijn we bezig met prototypes. Na de zomer hopen we de eerste prototypes te kunnen presenteren.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Samenwerkingsverband Noord- Nederland, Koers Noord en de provincie Groningen, Innovatief Actieprogramma Groningen-4