Select Page

Graag presenteren wij: de Jester Onderwijstrends Top 10! De wereld verandert voortdurend en zo ook het onderwijs. Onderwijsinstellingen en beleidsmakers hebben er baat bij zicht te hebben op veranderingen in hun omgeving. Ontwikkelingen als nieuwe technologieën of krimp en leerlingendaling beïnvloeden onderwijsorganisaties meer dan dat zij deze trends kunnen beïnvloeden.

“De Onderwijstrends Top 10 geeft een helder overzicht van de belangrijkste trends waar we als NHL Stenden Hogeschool mee aan de slag moeten. Onze strategie is niet compleet als we hier geen reactie op formuleren. De trendpagina’s geven meer inzicht in de uitdagingen én kansen die de ontwikkelingen bieden.”
Aleid Brouwer, lector ‘Betekenisvol ondernemen’, NHL Stenden Hogeschool

De Jester Onderwijstrends Top 10 geeft jaarlijks een overzicht van de onderwijstrends met de meeste impact, onzekerheid en urgentie. Zorgvuldig samengesteld en gescoord door een expertpanel geeft de Top 10 inzicht kansen en bedreigingen. Wij bedanken de panelleden van harte voor hun waardevolle bijdrage! Voor 2018-2019 is de top 3 als volgt:

  1. Toenemende invloed van technologie
  2. Digitalisering van het onderwijs
  3. Veranderende arbeidsmarkt

Bezoek de website om de hele Onderwijstrends Top 10 te bekijken. Wil je met ons in gesprek over de trends of lid worden van het panel? Laat het ons dan weten!

onderwijstrends@jester.nl
Linda Kaput: 06 2725 9210