Select Page

Kom naar onze gratis workshop op 29 november

De Brexit, Trump die president wordt… Wie had het 5 jaar geleden voorspeld? De wereld verandert steeds sneller en lijkt er alleen maar onzekerder op te worden. Hoe maak je visie, strategie en beleid in zo’n onzekere wereld? Steeds meer overheden gebruiken de methode van scenarioplanning om grip te krijgen op de toekomst. Het is een krachtig en inspirerend hulpmiddel, maar hoe pas je deze nou toe en wat doe je met de scenario’s?

De gemeente Westland en provincie Zuid-Holland nodigen u samen met Jester Strategy van harte uit om inzichten hierover te delen. Tijdens deze bijeenkomst hoort en ziet u niet alleen wat de methode inhoudt, maar vooral ook voorbeelden uit de praktijk. Hoe maak je scenario’s? Waarvoor kunnen ze dienen? Hoe pas je ze toe? Hoe ga je ermee verder? Wat zijn de do’s en de don’ts?

Martine Tieleman van de gemeente Westland zal toelichten hoe de gemeente toekomstscenario’s heeft ingezet voor hun Strategische Agenda.

Tony van der Meulen, van de provincie Zuid-Holland, zal uitleggen hoe de provincie in samenwerking met andere partners toekomstscenario’s inzet ten behoeve van de nieuwe Greenport gebiedsuitwerking.

Gemeente Westland

Westland gebruikt scenariodenken als hulpmiddel bij het opstellen van de strategische agenda.

Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland gebruikt scenario’s om de uitdagingen voor de toekomst te identificeren.

Jester Strategy

Jester is expert in scenarioplanning en ondersteunt diverse gemeenten, regio’s en provincies bij visie- en beleidsvorming.

Scenarioplanning

De toekomst kun je niet voorspellen, maar je kunt deze wel voorstellen. Scenario’s voorspellen niet de toekomst, maar schetsen op basis van belangrijke onzekerheden de ‘hoeken van het speelveld’ waarbinnen toekomstig beleid en strategie effectief moet zijn. Dit biedt overheden een krachtig hulpmiddel voor de strategische dialoog te voeren met in- en externe stakeholders.

Programm a

  • Introductie scenarioplanning
  • Brainstorm
  • Voorbeelden uit de praktijk: gemeente Westland en Provincie Zuid-Holland
  • Q&A
  • Borrel

Informatie

  • Datum: donderdag 29 november
  • Tijdstip: 14.00 – 17.00 uur
  • Locatie: Gemeente Westland, Laan van de Glazenstad 1 Naaldwijk
  • Kosten: Geen

Aanmelden

Stuur een e-mail naar j.toet@jester.nl