Select Page

Van de een op de andere dag werkt Nederland thuis. Workshops vinden niet meer plaats en overleg vindt telefonisch plaats. Veel organisaties zien zich gesteld voor de enorme opgave om medewerkers digitaal te ondersteunen. Zo ook Jester Strategy. Adviseren is mensenwerk. Interactie is van groot belang bij de creatie en uitvoering van plannen. Hoe gaan wij hiermee om? We gebruiken de kracht van online interactie!

Online tools voor strategie en jaarplan

De afgelopen jaren hebben wij flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van ons online strategieplatform. In veel van onze projecten vormt onze online community de centrale plaats voor communicatie en informatie. Teams brainstormen met elkaar over trends en ontwikkelingen en werken scenario’s uit. Samen analyseren ze hun businessmodel en bepalen hun krachten en kwetsbaarheden. We delen de (tussen)resultaten in het project en leden van de project- en klankbordgroep geven hun feedback. En buiten de lopende projecten werken onze opdrachtgevers zelfstandig aan de creatie van strategie en jaarplannen met de OGSM-methode. Online kijken we mee en coachen we ze om de plannen steeds scherper te maken. Eenmaal in de fase van de uitvoering van plannen hebben medewerkers altijd en overal toegang tot hun jaarplan. Zo weten ze altijd wat hen te doen staat en wat de voortgang is.

Met onze online visie en tools konden we bijvoorbeeld toekomstscenario’s ontwikkelen voor Melbourne. Slechts twee weken waren onze adviseurs op locatie om sessies te faciliteren. Het grootste deel van het werk deden we vanaf de andere kant van de wereld, slechts gehinderd door de tijdzones. En met onze tools konden we 140 teams in hun organisatie helpen bij het opstellen van hun jaarplan.

Online werksessie met 15 deelnemers

De afgelopen week hebben we er een tandje bijgezet. Alle jesters werkten al volledig locatie-onafhankelijk (met Google Hangouts, Google Docs en Slack), en we kunnen nu ook de projecten volledig online ondersteunen. Zo hebben we afgelopen week samen met de gemeente Zwolle een online werksessie gefaciliteerd met 15 deelnemers. Onze jester Jeroen Toet: “Een werksessie met zo’n grote groep vraagt specifieke voorbereiding, zoals een duidelijke instructie en het eerste kwartier van de sessie reserveren voor inlogperikelen.” Je mist in een online sessie veel visuele communicatie. Dat vraagt extra aandacht voor de facilitator. Jeroen: “Plenair konden de deelnemers reageren via de chatfunctie. Voor de diepgang zijn we uiteen gegaan in deelgroepen. Daar kon iedereen de microfoon aanzetten en met elkaar in discussie gaan.”

“Waar digitaal werken al wel redelijk gebruikelijk is bij ons als organisatie, was voor mij met name het organiseren van online werksessies en vergaderingen nieuw. Ik had mijn vraagtekens in hoeverre het zou lukken om op die korte termijn het om te kunnen zetten naar een online bijeenkomst. Maar met Google hangouts bleek dat prima te gaan. Een mooie manier om elkaar wel te kunnen zien, en zowel in grotere groep als in kleine deelgroepjes toch te kunnen overleggen.”
Annelies Boot-Maris, Strateeg Economie bij de gemeente Zwolle

Ook slim online aan de slag? Maak nu kennis met onze tools!

Wil je online aan de slag met het ontwikkelen van strategie en jaarplannen?
Wil je teams altijd toegang geven tot hun plan en de voortgang ervan?

Het hebben van een scherp plan en tegelijkertijd plan was nog nooit zo belangrijk. Binnen veel organisaties is er nu tijd en capaciteit beschikbaar om belangrijke korte en lange termijn vraagstukken op te pakken.

Meer informatie of een demo

Neem voor meer informatie of een demo contact op met

Bas Schulten: b.schulten@jester.nl | 06 46 10 01 51
Remco Bakker: r.bakker@jester.nl | 06 15 88 02 42

Of kijk op jestertools.com

Speciaal aanbod

Heel veel organisaties werken keihard om de coronacrisis te overwinnen. Wij ondersteunen deze organisaties graag met onze tools en online coaching.

Maak nu 3 maanden kosteloos gebruik van onze tools en support.

Neem contact met ons op en we helpen je direct op weg