Select Page

2021. Het jaar na…

Het jaar na de piek van de coronapandemie, waarin het vaccin wordt uitgerold. Het jaar na Trump, waar Biden de wereld weer tot rust laat komen. Een jaar waarin ‘normaal’ weer een beetje terugkeert. Een ‘do-over year’.

Na een jaar dat begon met grote bosbranden in Australië die klimaatverandering stevig op de kaart zetten, een crisis in het Midden-Oosten die een nieuwe wereldoorlog had kunnen ontlokken, een jaar dat daarna werd gedomineerd door alles omtrent de corona-pandemie, hopen we met z’n allen dat 2021 anders, rustiger en beter wordt. Het vaccin biedt hoop, maar of alles daarmee zo soepel zal gaan, is nog verre van zeker. De effecten van covid-19 zullen zeker ook komend jaar nog na-ijlen. Ook een Brexit die nu echt dichtbij komt en andere onderliggende trends die al voor maart 2020 sluimerden, kunnen voor de nodige onrust zorgen. Voordat we naar het nieuwe jaar kijken, geven wij een terugblik op de voorspellingen van het afgelopen jaar.

Vooruitkijkend naar 2021 zien we een brede schakering aan optimisten, pessimisten en zelfbenoemde realisten. Als Jester Strategy hebben wij, net als vorig jaar, een aantal interessante voorspellingen en trends van diverse experts voor jou op een rijtje gezet, een bloemlezing als het ware. Sommige ontwikkelingen versterken elkaar, andere trends spreken elkaar tegen. Welke kant bepaalde zaken op zullen gaan, is ook in 2021 nog uiterst onzeker. Hoe dan ook, wij hopen je hiermee wat ‘food for thought’ mee te geven voor tijdens de feestdagen.

Fijne feestdagen en een goed 2021 gewenst!

Vragen over dit artikel? Neem contact op met Maurits Speksnijder (m.speksnijder@jester.nl, 06 83 64 83 53)