Select Page

Maak kennis met onze nieuwe talenten

Om te bouwen aan ons groeiende bedrijf hebben wij in de afgelopen maanden drie jonge talenten aan ons team toegevoegd. En passant hebben we hiermee de man-vrouwverhouding bij Jester Strategy weer enigszins rechtgetrokken. Collega-Jester Linda Kaput spreekt met de nieuwste aanwinsten van Jester Strategy: Gabriella Monasso, Rianne Bos en Yasmine Rjiba.

Reislustige types

De nieuwe Jesters hebben elk hun eigen verhaal, waarbij reizen en verhuizen in ieder geval duidelijke overeenkomsten zijn. Gabriella Monasso is na vijf jaar wonen en werken in Londen met de Brexit teruggekeerd in haar geboortestad Den Haag. Deze wereldburger woonde eerder in Amsterdam, Zuid-Afrika en Duitsland. Gabriella heeft sociologie gestudeerd en werkte bij de Londen School of Economics en in de consultancy. Yasmine Rjiba staat aan het begin van haar carrière. Haar studies International Business en Strategic Management brachten haar in Maastricht, Madrid en Rotterdam. Binnenkort verhuist zij van Drunen naar Utrecht. Rianne Bos, tot slot, combineert haar masterstudie Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health & Life Sciences aan de VU met haar werk bij Jester Strategy. Ze komt oorspronkelijk uit Putten, woonde eerder in Amerika en nu in Amsterdam.

Impact hebben met een tof team

Als ze praten over waarom ze voor Jester Strategy hebben gekozen, gaat het al snel over de cultuur. Yasmine vertelt: ‘Vanaf het eerste gesprek voelde het als thuiskomen bij Jester Strategy. De visie, de mensen, de projecten, alles eigenlijk.’ Gabriella: ‘De cultuur en werkwijzen van Jester Strategy spraken me erg aan.’ Naast de cultuur en de mensen ziet Rianne Jester Strategy ook als de juiste plek om verandering te realiseren. ‘Ik wil proberen de wereld een stukje beter te maken en bij Jester Strategy doen we dat door organisaties met organisaties te werken aan verandering.’ Gabriella noemt ook het werken in verschillende sectoren en voor verschillende opdrachtgevers. ‘Dit geeft mij de mogelijkheid mijzelf telkens uit te blijven dagen.’

Doorvragen en lol hebben

Naast hun kwaliteiten brengen Gabriella, Rianne en Yasmine ook al een aantal mooie levenslessen mee naar Jester Strategy. Yasmine licht toe: ‘`Als je praat kun je niet luisteren’ is een advies dat ik altijd ter harte neem. Zeker in dit werk is het belangrijk op zoek te gaan naar de vraag achter de vraag.’ Gabriella heeft geleerd altijd kritisch te zijn op waarom organisaties op een bepaalde manier werken. ‘Door juist hetgeen dat als vanzelfsprekend wordt ervaren, te bevragen komen mensen en organisaties tot nieuwe inzichten en ideeën.’ Rianne noemt een les die ze leerde van een oud-collega op de zorgboerderij. ‘Hard werken is belangrijk, er lol in hebben nog meer.’ Ze kan het ongetwijfeld goed vinden met Maurits die zijn mede-Jesters meegaf dat strategie toch ook vooral leuk is.

Volop ontwikkelen de komende jaren

Gabriella, Rianne en Yasmine zijn gemotiveerd om zich de komende jaren verder te ontwikkelen. Zij zien hiervoor bij volop ruimte bij Jester Strategy. Yasmine: ‘Allereerst wil ik mijn basisvaardigheden als adviseur ontwikkelen en daarna zijn er nog zoveel andere dingen die ik wil leren!’ Gabriella en Rianne duiken graag dieper in de, door Jester Strategy veelgebruikte, methode van scenarioplanning. Gabriella legt uit: ‘Eén ding is zeker, de toekomst kun je niet voorspellen. Scenarioplanning is een fascinerende methode die helpt met onzekerheid om te gaan. Juist door die onzekerheid te omarmen kun je je als organisatie beter op de toekomst voorbereiden.’

De wereld verandert, wat doen onze nieuwe Jesters?

Onzekerheid omarmen is geen slecht idee, want de wereld verandert razendsnel. Wat doen de nieuwe Jesters eigenlijk om hier goed mee om te gaan? Rianne noemt het belang van bij jezelf blijven. ‘Vertrouw op je eigen krachten, dan kun je elke verandering aan.’ Yasmine gelooft sterk in het belang van dynamische capaciteiten, ze schreef er haar masterscriptie over. ‘Het onderzoek heeft mij gesterkt in de overtuiging dat flexibiliteit noodzakelijk is voor bedrijven.’ Gabriella blijft in reactie op een veranderde wereld voortdurend leren. Ook het maken van bewuste keuzes is volgens haar belangrijk.‘Een keuze maken is beter dan geen keuzes maken omdat je dingen dan half doet.’

Nieuwsgierigheid leidt tot verwondering

De dames zijn zeer geïnteresseerd in de wereld om hen heen. Gabriella wil graag begrijpen waarom mensen of organisaties op een bepaalde manier functioneren en stelt dan ook altijd veel vragen. Rianne kan er slecht tegen als ze niet genoeg van dingen weet. Yasmine vindt het daarnaast prettig zoveel mogelijk variabelen in kaart te brengen voor ze aan een project begint. Hun interesse en nieuwsgierigheid leidt nog vaak tot verwondering. Yasmine: ‘Ik verwonder mij over van alles, van de enorme bureaucratie in Nederland tot het lage tempo van digitalisering in sommige sectoren.’ Ook Gabriella is nog regelmatig verrast. ‘Het is ongelooflijk hoe weinig er anno 2021 vooruit wordt gekeken en voor de toekomst wordt gepland. Niet alleen plan B, maar juist plan C en D zijn essentieel.’ Haar achtergrond in Global Health leidt bij Rianne tot verwondering over mondiale ongelijkheid: ‘De dagelijkse realiteit van een groot deel van de wereldpopulatie is zo anders dan die van ons terwijl we daar zo weinig aan (kunnen) doen.’

Tijd voor een beetje ontspanning

Serieuze onderwerpen, waar ze bij Jester Strategy vol enthousiasme mee aan de slag gaan. Maar wat doen deze vrouwen eigenlijk in hun vrije tijd? Dat ze alle drie graag op reis gaan mag geen verrassing zijn, maar is in deze tijden helaas wat lastiger. Gabriella mogen we altijd wakker maken voor een goed gesprek. ‘Of het nu 7 uur ’s ochtends of 3 uur ’s nachts is, voor een gesprek (of discussie) over politiek ben ik altijd te porren.’ Daarnaast onderhoudt zij tijdens de lockdown via wekelijkse videocalls het contact met haar vrienden in binnen- en buitenland en gaat zij graag sporten. Yasmine duikt de keuken in. ‘Ik heb een nieuw kookboek van Jamie Oliver waarvan ik nu een aantal recepten heb uitgeprobeerd.’ Daarnaast is Yasmine, zodra het weer kan, in de sportschool te vinden. Rianne geniet van het gezelschap van haar vrienden en is een fanatiek korfbalster. ‘Ik heb deze week gegeten met vriendinnen die ik al een tijd niet gezien had, erg leuk. Korfballen zit er vanwege corona nu even niet in helaas.’

 Wij heten Gabriella, Rianne en Yasmine van harte welkom bij Jester Strategy!

Kennismaken met onze nieuwe aanwinsten? Neem contact op met Gabriella Monasso (g.monasso@jester.nl, +31 6 15 64 82 18).