Select Page

Krijn Donker

Rol en expertise

Krijn is associate partner bij Jester. Krijn Donker is een ervaren organisatieadviseur en ondernemer met een brede academische achtergrond in bedrijfskunde, management consulting en leiderschaps- en organisatieontwikkeling. Krijn heeft zowel een passie voor de menselijke factor (‘touch’) als een interesse in de inzet van technologie (‘tech’). Hij heeft in de achterliggende twintig jaar internationale ervaring opgebouwd in tal van organisaties en programma’s op thema’s als strategieontwikkeling en -implementatie, innovatie en organisatieontwikkeling. De rode draad is daarin het vinden van de balans tussen Leading the People en Leading the Business.

Zijn expertise ligt in: Co-designen van journeys | Faciliteren van co-creatiesessies | Strategische thema’s tot leven brengen | Leiderschaps- en talentontwikkeling | Programma management | Innovatieklimaat cultiveren | Organisatieontwikkeling | Inspireren tot ondernemend gedrag | ‘Luis in de pels’ sparring partner

Ervaring

Krijn heeft een brede bedrijfskundige achtergrond en interesse, gebaseerd op zijn bedrijfskunde studie aan de Rotterdam School of Management/Erasmus Universiteit. Zowel in zijn rol als Programmadirecteur Strategie Implementatie & Organisatieontwikkeling bij een van de grootste Nederlandse familiebedrijven, Pon, als vanuit het door Krijn opgerichte BEDDERx, heeft hij intensief samengewerkt met IMD Business School in Lausanne, Zwitserland. Hij heeft strategie- en leiderschapjourneys ontworpen en begeleid vanuit Secure Base Effectuation principes, waarbij hij academische inzichten en -ontwikkelingen ‘op maat’ combineerde met de pragmatiek van de dagelijkse operaties. Krijn heeft met zijn ervaring als Master Blackbelt en Lean/Six Sigma Deployment Champion tevens een stevige business process oriëntatie.

Gedurende de afgelopen jaren heeft Krijn veelal langerlopende opdrachten uitgevoerd in een breed scala aan sectoren, waaronder Automotive, Retail, Oil & Gas, Onderwijs en Kapitaalgoederen Industrie, en daarbinnen in disciplines als Marketing & Sales, Finance, HRM, Safety, Innovation en Service.

Persoon

Krijn is een creatief denker, challenger en sterke verbinder. Met individuen en groepen gaat hij op onderzoek uit hoe organisatieverandering ondernemender én menselijker vorm gegeven kan worden – met meer eigenaarschap in de organisatie én met meer (maatschappelijke) impact.

06 53 10 61 86

k.donker@jester.nl

Be proud of the past, committed to the present and focused on the future.