Marcel Karres

Rol en expertise

Marcel is associate partner en zelfstandig adviseur met een sterk internationaal profiel (o.a. Japan en Duitsland). Hij heeft als specialiteit de ontwikkeling van strategie en marketing van steden en regio’s, waaronder ook economische ontwikkeling en clusterontwikkeling. Door zijn internationale ervaring kent hij de drivers van international business en de locatiefactoren voor bedrijfsvestiging. Daarnaast heeft hij kennis en ervaring op het gebied van vastgoed.

Ervaring

Marcel heeft meer dan 25 jaar internationale ervaring met het beoordelen van de concurrentiekracht van regio’s, marketing en investeringspromotie, het maken van proposities en met het begeleiden van locatiekeuzetrajecten van bedrijven, vrijwel altijd in innovatieve sectoren. Een paar cases: Japan, Korea, Duitsland, Provincie Gelderland, Port of Amsterdam, TU Delft. Voor zijn zelfstandigheid heeft hij zijn ervaring opgedaan door werkzaamheid bij EY (transactie-, real estate- en locatieadvies) en het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) waaronder uitzending van bijna 10 jaar naar Japan, Taiwan en Duitsland.

Persoon

De kracht van Marcel ligt in de combinatie van internationale ervaring, ervaring met strategische besluitvormingsprocessen en investeringsbeslissingen. Hij heeft een bewezen vaardigheid tot het overbruggen van culturen en begrip van techniek. Hij is gewend om te acteren op werkvloer, boardlevel en voor externe stakeholders.

06  30 08 22 09

m.karres@jester.nl

“Haal voordeel uit wat is, zie het nut van wat niet is” – Lao Tzu