Select Page

Michiel de Vries

Rol en expertise

Michiel is oprichter van en partner bij Jester. Hij is een ervaren organisatieadviseur en expert op het gebied van scenarioplanning. Michiel is als geen ander in staat om lange termijn impact te vertalen in korte- en middellange termijn interventies. Hij ondersteunt executives en non-executives op het vlak van visie- en strategiebepaling. De specialismen van Michiel liggen op het vlak van scenarioplanning en strategic control.

Ervaring

Michiel heeft Bedrijfskunde en Management Consulting gestudeerd aan de Rotterdam School of Business. Ook behaalde hij zijn Certified Management Accountants (VU Amsterdam). In 2013 heeft Michiel Jester Strategy opgericht. Daarvoor was Michiel ruim 10 jaar actief als adviseur bij EY. In 2011 schreef hij het boek ‘Strategic control – Het professionaliseren van intern toezicht op strategievorming‘, en in 2013 het boek ‘City Strategy – Het ontwikkelen van een robuuste toekomststrategie voor stad en regio‘. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de toepassing van diverse tools om de strategische dialoog binnen strategievorming optimaal te faciliteren. Michiel staat regelmatig voor de klas, onder meer als docent bij de NCD Academy.

Persoon

Michiel vindt het fascinerend om een goede balans te slaan tussen het proces en de inhoud van adviestrajecten. Hij is pas tevreden als het resultaat kwalitatief hoogwaardig en onderscheidend is, maar vooral wanneer een organisatie het resultaat ziet als haar eigen. Zijn credo is dat de effectiviteit van een strategie te berekenen is door de kwaliteit met de acceptatie te vermenigvuldigen.

The future depends on what you do today.