Select Page

Michiel de Vries

Rol en expertise

Michiel is partner bij Jester. Hij is een ervaren organisatieadviseur en adviseert organisaties op het vlak van strategieontwikkeling en strategische planning. Michiel heeft veel gevoel bij het duiden van exogene ontwikkelingen op ondernemingen en het vertalen hiervan in keuzes en veranderingen op kortere termijn. Hij heeft hierbij veel aandacht voor haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Michiel adviseert zowel bestuurders als commissarissen. In 2021 verscheen van zijn hand het boek ‘Klaar voor de toekomst’, over het stapsgewijs ontwerpen van robuuste strategie.

Ervaring

Michiel heeft Bedrijfskunde (cum laude) en Management Consulting gestudeerd aan de Rotterdam School of Business. Ook behaalde hij zijn Certified Management Accountants (VU Amsterdam). Hij werd door Peter Schwartz opgeleid in scenarioplanning. In 2013 heeft Michiel Jester Strategy opgericht en in 2014 was hij mede-oprichter van Jester Tools. Daarvoor was Michiel ruim 10 jaar actief als adviseur bij EY. Naast zijn jongste boek over strategieontwikkeling schreef Michiel in 2011 het boek ‘Strategic control – Het professionaliseren van intern toezicht op strategievorming‘, en in 2013 het boek ‘City Strategy – Het ontwikkelen van een robuuste toekomststrategie voor stad en regio‘. Michiel staat regelmatig voor de klas, onder meer als docent bij de NCD Academy.

Persoon

Michiel is een creatief persoon, met aandacht voor haalbaarheid. Een strategie moet doorwrocht zijn, kloppen en op draagvlak kunnen rekenen. Hij is pas tevreden als het resultaat onderscheidend en eigen is. Naast zijn werk laat Michiel zich graag inspireren door andere landen en culturen en zet hij graag een koers uit op het water.

+31 6 52 85 42 83

m.vries@jester.nl

The future depends on what you do today.