Select Page

Peter Bos

Rol en expertise

Peter is associate partner bij Jester. Hij is een gedreven management en audit consultant, en expert in het onderzoeken en verbeteren van de sturing en beheersing van organisaties, processen en projecten. Enkele inhoudelijke specialisaties zijn governance, riskmanagement en control (GRC), kwaliteit, gedrag en duurzaamheid. Vaktechnische specialisaties zijn onderzoek en ‘control frameworks’. Peter wordt vooral gevraagd voor vraagstukken die een brede, interdisciplinaire aanpak en begeleiding vragen.

Ervaring

Peter combineert een brede interesse met vaktechniek, ruime ervaring en een achtergrond in zowel bedrijfseconomie als sociologie. Hij voert opdrachten uit in de sectoren public, utilities, telecom, finance, retail, zakelijke dienstverlening, vervoer en bouw. Peter is sinds 2010 zelfstandig gevestigd. Voorgaande werkgevers zijn KPN Telecom, advieskantoren KPMG en EY en onderzoeksbureau ACS.

Peter is lid van vaktechnische platforms (IIA, Auditing.nl) en als kerndocent actief in het post master onderwijs aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (RE, RO), Rijksuniversiteit Groningen (RC) en in-house.
Peter heeft diverse publicaties op zijn naam staan, waaronder een nieuw standaardwerk over management control auditing in Nederland.

Persoon

Peter is analytisch, oplossingsgericht en conceptueel sterk. Hij is vaardig in het praktisch hanteerbaar maken van nieuwe of complexe onderwerpen en werkwijzen; pragmatisch en gericht op de klantsituatie. Zijn succesfactoren zijn:

  • denken vanuit doelen, strategie en stakeholders;
  • proces/resultaatgerichte aanpak;
  • balans in harde (systeem) en zachte (mens) factoren en
  • kennisoverdracht: méér door te delen.

06 11 15 96 22

peter.bos@salther.nl

Onderzoek alles, versterk het goede, verbeter waar nodig.